Veľmi skorá odroda lahôdkovej bielej cibule, využívaná predovšetkým na konzervovanie samostatne i do zeleninových zmesí. Cibuľka je biela, plocho guľovitá s priemerom cca 1 cm, lahodnej chuti, vhodná i na priamy konzum. Je len krátkodobo skladovateľná. Najvhodnejšie na pestovanie sú hlinito piesočnaté, výhrevné pôdy. Pestujeme ako jarnú cibuľu z priamych výsevov, nie je treba ich jednotiť.
Pestovanie cibule z priameho výsevu.
Pre pestovanie cibule sú najvhodnejšie stredne ťažké hlinitopiesočnaté pôdy v teplejších polohách. Zaraďujeme ju do druhej až tretej trate s dobrou zásobou živín, s pH minimálne 5,5. Vysievame čo najskôr na jar, aby semena mali dostatok vlahy, do riadkov 30 – 35 cm vzdialených, do hĺbky 2-3 cm. V riadku jednotíme podľa potreby na 4 – 5 cm. V priebehu vegetácie venujeme pozornosť kultivácii s cieľom udržať prevzdušnenú štruktúru pôdy. Závlaha je vhodná, ale iba do polovici júla. V uzavretých polohách a vo vlhkom období vyžaduje cibuľa od polovice júna ochranu fungicídmi proti plesni cibuľovej. Zberáme, keď je vňať polovice rastlín poľahnutá a cibule majú žltohnedú šupku. Dosušíme na záhonoch alebo na roštoch.