Zimná vňaťová cibuľa je pôvodom z severovýchodnej Ázie. Mrazuvzdorná, dvojročná až vytrvalá cibuľa s jemnou chuťou. Oproti cibuli kuchynskej má vo vňati 2x väčší obsah vitamínu C. Využíva sa celoročne k rezu vňate a ako veľmi skorá lahôdková cibuľa, vhodná k zväzkovaniu. Vďaka obsahu fytoncidov a silíc priaznivo ovplyvňuje trávenie a obranyschopnosť organizmu. Drobne nakrájané silné duté stvoly se pridávajú do pokrmov podobne ako pažitka, uplatní sa predovšetkým v čínské kuchyni. V okolíku kvetov sa často vytvárajú rozmnožovacie cibulky. Vysievajte od marca alebo v júli až septembri priamo na záhon, po vzídení vyjednoťte na hniezda po 3 - 4 rastlinách v spone 30 × 20 cm.
Celoročne na vňať. Zimná, sečka. Vlastnosti odrody. Zimná vňaťová cibuľa je pôvodom z severovýchodnej Ázie. Mrazuvzdorná, dvojročná až vytrvalá cibuľa s jemnou chuťou. Oproti cibuli kuchynskej má vo vňati 2x väčší obsah vitaminov.